PekkaMansala

Heitetty pihalle

Olisin pistänyt kommentin Martti Asikaisen blogiin

Kokoomusedustaja nostelee matkakorvauksia lastenhakureissuiltaan.

Se oli estetty. Miksiköhän ?

Nyt olisin vain kertonut "kansan"edustajien vaatimattomista tuloista

            Brutto/kk    Netto/kk    Netto/vuosi
Palkka            6 380    4 147    49 764
Kulukorvaus        986    986    11 832
Avustajapalkkiot        2 244    1 550    18 600
Avustajan ateriaetu        10    10    120
Kokouspalkkiot        100    100    1 200
Taxietu            50    50    600
Bussietu            20    20    240
Junaetu            20    20    240
Lentoetu            100    100    1 200
Edustajan IT        50    50    600
Eduskunnan kerhot 24 kpl    75 050
SUMMA            9 960    7 033    159 446
Puoluetukiaiset 30 M/a    12 500    12 500    150 000
SUMMA     2        22 460    19 533    309 446

Kappas vain. Sekaisin meni sarakeasettelu, vaikka Notepadissa näytti vielä kelvolliselta...

Välisumma laskee nettopalkaksi 159.446 eur/a.

Eihän tuo riitä mihinkään. Tottakai päiväkotireissut pitää korvata erikseen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

No nyt koko blogi http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245886-kokoo... on kadonnut.
Mitä täällä oikein tapahtuu ?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

No nyt koko blogi http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245886-kokoo... on kadonnut.
Mitä täällä oikein tapahtuu ?

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Linja on muuttunut. Blogeja poistetaan heppoisin perustein nykyisin.
Muutama päivä sitten Kaj Granlundin holokaustiin liittyvä blogi poistettiin sekin.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Olisiko kyse sensuurista ? Mitäs sitten teemme tai minne sitten menemme ? Someen ? MV-lehteen ? (onkohan se vielä hengissä...).

Jos kyseessä on sensuuri, silloin blogistit ajetaan jonnekin edellä kuvatun tapaiseen mediaan. Onko se parempi vaihtoehto kuin esim. tämä ja jos on, niin kenelle ?

Tai sitten pitää lyöttäytyä hakkereiden kaveriksi ja pyytää heitä varmistamaan blogien näkyvyys ? Tunteeko joku hakkereita ?

Tarvetta tai ainakin haluja mielipiteen esittämiseen näyttää olevan eikä se taida sensuurilla loppua.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Veikkaan, että kyseessä on sensuuri. Asian voi toki tarkistaa henkilöiltä, joiden blogit on poistettu.
Palsta on ollut hyvä. Harmi, jos se pilataan herkkähipiäisyyteen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei somen aikakaudella tarvita enää virallisia median ylläpitämiä julkaisualustoja.

Netti on puolillaan erilaisia blogialustoja, kuten esimerkiksi Googlen ylläpitämä Blogger ja korkealle arvostamani Wordpress. Squarepresskään ei ole pois suljettu.

Tämän lisäksi on pelkästään bloggaukseen keskittyviä sivustoja kuten esimerkiksi Blogbook ja epämääräisenä pitämäni Kansalainen.

Kyllä lukijat löytävät lopulta blogin, jos sen laatu on tasokasta. Tietysti se vaatii kirjoittajalta itseltään runsaasti verkostoitumista ja aktiivista markkinointia somen puolella.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tiedustelin juuri ylläpidolta, että minkä vuoksi blogi on poistettu. Vastausta odotellessa.

En meinaan saanut siitä minkäänlaista ilmoitusta ja pidän tuollaista toimintaa äärimmäisen epäkohteliaana. Poistaminen on yksi asia ja ymmärrän sen, mikäli kirjoitus on toimituksen mielestä liikaa, mutta että sitä ei perustella kirjoittajalle lainkaan.

Toisaalta toimituksella on aina oikeus valita sivustonsa sisältö.

Näillä eväillä mennään. Uutta blogialustaa alan todennäköisesti etsimään, koska en minä tätä sivustoa lukijoita haaliakseni tarvitse. Harvemminpa minä tuonne karuselliinkaan olen päässyt näkyvyyttä saadakseni, vaan olen rakentanut lukijakuntani ihan itse.

Juha Hämäläinen

Kolmet muilutukset takakonttiin kestäneenä voi kertoa, ettei syitä selitellä....

Tämä paikka kuoli jo tuon "Stasinapin" asennuksen jälkeen. Niillä asettui istumaan koko joukko ihmisiä ja asialliseenkin kommentointiin kykenevät saivat lähteä, jos se ei sopinut ympäristötekijöille, pahastujille ja muille motkottajille.

Täällä oli aikoinaan kova pulina ja keskustelukin johti johonkin tai ainakin viihdytti. Nyt tämäkin alkaa olla niin lokeroitunutta, ettei kukaan jaksa ikuista juupas, koska olen hyvä ja eipäs koska olet paha lätinää.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Taidan muutenkin olla viimeisiä talousaatteiltaan vasemmalle kallellaan olevia ja aktiivisesti kirjoittavia tyyppejä täällä Uuden Suomen Puheenvuorossa. Tästä on tullut viime vuosina kaikkea muuta kuin moniääninen keskustelufoorumi, missä erillaiset poliittiset aatteet kohtaavat. Kai se on minunkin aika jatkaa matkaa, jos kokoomusedustajan päiväkotireissut ovat liian tulenarka aihe.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #15

Mennään kaikki yhdessä. Jopa facessa saa parempaa keskustelua aikaiseksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

Martti olin siinä luulossa, että itse poistit kirjoituksesi. Nyt kun kerrot ettei näin ole, niin olen todella kysymysmerkkinä. Miksi kirjoituksesi olisi ollut epäsopiva keskustelun aihe? Kirjoittihan noista km-korvauksista IS.

Enemmän olisin palvelun tuottajana huolissani monista kirjoittajista (jotkut pelkkiä kommentoijia), joilla ei ole kirjoitukseen liittyvää kommentointia, mutta sen sijaan irvaillaan ja jatkuvasti jaaritellaan samoja teesejä kirjoituksesta toiseen, jopa valheellisesti.

Ainoa kirjoituksen aihe, jota ei missään oloissa poisteta, on satavarmasti ollut perussuomalaisista negatiiviset kirjoitukset/kommentit. Ihan sama vaikka olisivat kuinka loukkaavaa tekstiä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@5. Nyt alkaa mennä blogien poisteluissa ymmärrykset ja tuntuu siltä, että ettei Uusi Suomi enää noudata omaa linjaansa vaan mielivaltaisesti poistelevat.

Sitä paitsi uudistuksia ei ole tullut enää sen jälkeen, kun Niklas Herlin myi tämän blogialustan Almalle ja nyt tämä tyyppi on haudassa, niin mikä estäisi sitä toista omistajaa tekemään tuhojaansa?

Täältä on kadonnut liian monia hyviä kirjoittajia ja osa heistä on perustanut oman blogin, mutta valitettavasti suurin osa on silti teillä tietymättömillä ja ei tiedä yhtään, että mistä niitä tyyppejä löytää uudestaan?

Mutta olisiko tässä mitään järkeä, että mitä jos kokoonnutaan blogistit jonnekin yhteen sivustoon keskustelemaan uudenlaisesta alustasta, joka kunnioittaisi sananvapautta ja korostaisi, että jokaisilla blogisteilla sekä kommentoijilla on kirjoituksissaan oma vastuu eikä se vastuu ole ylläpitäjillä muuta kuin lain noudattaminen ja nettietiketit?

En muuta keksi kuin sen, että pitäisi mennä kai io-techin keskustelufoorumiin sinne säikeeseen YK eli yleistä keskustelua ja rakentaa otsikko "Uuden Suomen blogistit kokoontuvat".

www.io-tech.fi on tietotekniikan ammattilaisten sivusto ja keskustelualue on https://bbs.io-tech.fi/ ja siellä on monenlaisia harrastuksia ja aiheita eikä vain pelkkää tietotekniikkaa. Yleinen keskustelualueella on monenlaisia aiheita aina politiikkaan asti.

Mutta minulla alkaa tulla Uuden Suomen kanssa mitta olemaan täynnä.

EDIT:

Uutta Suomea kannattelee nämä keskusteluiden suolat, blogistit ja kommentoijat ja ilman niitä tämä kaatuu melko nopeasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun blogisi poistettiin. Muutenhan tietäisit että siitä ei tule mitään ilmoitusta.
Teit minulle muuten kerran ruman tempun. Julkaisit fb-osoitteeni kuin jonkun Todisteen pahuudesta. Sen jälkeen olen ollut todella varuillani suhteessa sinuun. Sinua on täällä pidetty kuin kukkaa kämmenellä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Todennäköisesti sekoitat, sillä en tiedä FB-osoitettasi. Mistä hitosta minä sen nyt tietäisin? Tai noh, hain juuri äsken Facebookin hausta nimeäsi ja sieltä se löytyi heti ensimmäisenä. Ei taida olla kovin salainen, kun hakeminenkin kerran on noin helppoa. Vai onko tässä jokin muu juttu nyt taustalla?

Kun tässä nyt kerran avoimia ollaan ja vuodatusten äärellä, niin minusta sinua on Sini kohdeltu kuin kukkaa kämmenellä, vaikka olet aina ollut vihamielinen toisia palstan ihmisiä kohtaan. Yleistäminen on bravuurisi. Et ikinä keskustele rakentavasti. Sinun funktiosi tuntuu olevan vain tuottaa pahaa mieltä ja haukkua toisia. En tiedä mitä sinä siitä itse saat irti, enkä edes halua tietää.

Puhut vain ilkeitä ja sekoilet, leimaat toisia ihmisiä ja menet henkilökohtaisuuksiin, jotka jopa säännöt kieltävät. Voisin hakea miljoona esimerkkiä tällaisista tapauksista, mutta juuri nyt en jaksa. Mikäli niitä vaaditaan, niin olen valmis niitä esittämään, mutta tähän tuskin päädytään. Muutkin palstan kommentoijat varmasti tietävät sinut ja räyhähenkesi. Se ei ole jäänyt keneltäkään täysin huomiotta.

Viimeksi kun leimasit Mikko Kokkoa jonkin blogitekstin kommenteissa, niin tein sinusta ilmoituksen ylläpidolle, vaikka en edes tunne häntä tai sinua. En kommentoinut tekstiin mitään, enkä kannata perussuomalaisia, mutta vihamielisyytesi sekä toistuva henkilökohtaisuuksiin menemisesi oksetti minua.

Taisit sanoa jotain sen suuntaista, että Mikon mielestä maailman paras toimittaja on Matias Turkkila. Mistä hitosta sinä sen tiedät, kuka hänen mielestään on maailman paras toimittaja? Ihan oikeasti. Olet tämän palstan yksi pahimmista öykkäreistä, enkä ymmärrä minkä vuoksi sinun annetaan edes kommentoida tänne. Käyttäytymisesi on kuin koulukiusaajilla, ja sitten yrität läksyttää minua. Pistää hymyilyttämään.

Toivottavasti huomaat sen joskus itsekin.

Luulisi tuohon ikään mennessä oppineen argumentoinnin salat. Tai edes sen verran, miten normaalisti kommunikoidaan. Kohteliaasti myös erimielisten kanssa. Mutta hei, antaa kaikkien kukkien kukkia, sanotaan. Minäkin annan, vaikka voisin olla vielä paljon tätäkin viestiä ilkeämpi. Usko pois. Olen melko pirun hyvä siinä, jos vain tahdon. Ilkeissä sanoissa. Onneksi minä osaan hillitä itseni ja luonteeni.

Hyvää isänpäivää, Sini.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #34

Pata kattilaa soimaa... Asikainenkin on täällä menettänyt totaalisesti hermonsa ja unohtanut nuo hienot keskusteluperiaatteensa. (Minä en vuorostani jaksa kaivaa tätä episodia.)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #36

Vanha viidakokon sanonta: "Ole kova koville."

- Mustanaamio

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Mikä piiloagression määrä. Olet vihannut ja kerännyt vihaa vuosikausia mutta pitänyt yllä täällä sliipattua tyyliä.
Minä huomasin sen kun laitoit fb-osoitteeni esiin kun suutahdit minulle sen sijaan että olisit selvittänyt tuon kuvasi minusta mikä sinulla kai sitten jo silloin oli.
Olen ollut bannissa useita kertoja ja blogejani on vedetty pois. Ilman selityksiä. Varoituksissa kyllä tulee kohdennettu linkki joka kertoo mistä kommentista sen saa.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #40

Olen kyllä samaa mieltä kuin Asikainen. Olisi aika Sinin opetella keskustelijaksi.

Ja kas, jokainen joka osaa kirjoittaa nimefi Facebooki hakuun löytää profiilisi 5 sekunnissa:

https://www.facebook.com/search/top/?q=Sini+Lappal...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Mikko Kokko kuuluu PSpuolue-eliittiin. Jos häntä pitää Turkkilan myötäilijänä niin eiköhän se ole melko luonnollista tietäen Turkkilan aseman. Taas harmistut oudosta asiasta

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Alma Media osti hiljattain tämän Uuden Suomen ja ajaa alas kommentointia kuten myös Aamulehdessä ja Taloussanomissa Jan Hurrin talouspalstassa. Vahvasti sensuroitu HS näyttää jatkavan propagandaansa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeiseti tässsä tulee tapahtumaan sama kuin Aamulehden blogille.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Minusta nuo summat ovat toissijaisia asioita. Rahaahan ei koskaan saa riittävästi.

Minusta olisi syytä vaatia verottajalta selvitystä siitä, että millä perustein he hyväksyvät kyseisen rahastuksen? Ja kuka ja minkälaisin perustein on hyväksynyt palkanmaksajan ominaisuudessa tuollaiset korvaukset?

Ei kansanedustajilla voi olla erivapauksia. Vai voiko?

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Vastaus noihin kysymyksiin löytynee laista kansanedustajain palkkioista ja kulukorvauksista. Käsittääkseni kansliatoimikunta päättää yksityiskohdista miten menetellään kunkin osalta. Kansanedustajat lienevät lain mukaan erilaisessa asemassa kuin työsuhteessa olevat. Varmaankaan tässä ei ole mitään laitonta tapahtunut. Matkat on varmaan tehty, ettei korvauksia makseta tekemättömistä matkoista. Joskus työtuomioistuin on määrännyt työntekijöiden matkustannukset maksettaviksi, vaikka matkaa ei ole tehty, eikä kustannuksia ole syntynyt.

Palstan juristit varmaan osaisivat kertoa tarkemmin verotuksen ja palkkioiden määräytymisestä. Se voisikin olla tarpeen, että ei syntyisi turhia väärinkäsityksiä.

Arto Jääskeläinen

Tästä on apua, jos haluat saada vielä talteen poistetun julkaisusi ja printtata se talteen pdf-tiedostoksi:

Google ja useat muut paikat netissä säilyttävät jonkin aikaa edellisten päivien sivuja. Esimerkiksi Antti Raution jutusta löytyy sieltä kopio:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cac...

Voit etsiä mitä tahansa vanhempaa sivua, jos tiedät sen osoitteen silloin kun se vielä toimi:

http://cachedview.com/

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kiitos. Minä itse pääsin onneksi käsiksi kyseiseen blogitekstiin Facebook-seinälläni olevan linkin kautta. Muut eivät. Kenties selainmuisti?

Keräsin tekstini talteen ja päätin samalla napata kaikki muutkin tekstit linkkeineen vuosien varrelta, vaikka tässä varmaan loppuilta meneekin. Siirrän sitten jonnekin muualle.

Ei minua tuo tekstin poistaminen niinkään harmita, vaan se että minulle ei ole tullut vieläkään siitä mitään ilmoitusta. Pidän toimintaa röyhkeänä, kun ottaa huomioon sen, kuinka paljon minäkin olen osuudellani vaikuttanut tämän sivuston kävijämääriin ja sisällöntuotantoon kuluneen 5 - 6 vuoden aikana 30 000 - 50 000 kuukausittaisella katselumäärälläni.

Kyllä minä kritiikin ja minulle perustellun poistonkin ymmärrän, mutta tämä tuntuu vain epäreilulta. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun minä joudun poiston tai sensuurin kohteeksi.

Arto Jääskeläinen

Tuossa on sen juttusi eilinen kopio. Kannattaa tallettaa itselle heti, tuo "webcache" ei säily kuin joitakin päiviä:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cac...

Niko Sillanpää

Some-toimijat ovat siirtyneet yhä laajemmin käytäntöön, että poistoja, demonetisointeja, näkyvyyden rajoituksia ym. rangaistuksia ei tarkemmin perustella kuin fraasilla ”ei käyttöehtojen mukainen”, eikä valitusoikeutta ole. Muilla areenoilla vastaava fraasi on ”ei arvojemme mukaista”. Selvä trendi on, että poistot lisääntyvät ja että tämä luuta välttää tarkasti viherpunaisen kuplan intersektionaalisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden liikkeineen. Ehkä varmimmat tavat joutua toimenpiteiden kohteeksi on näyttää islam, BLM, feminismi tai gender-teorian spin-offit negatiivisessa valossa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Todennäköisesti minä kuulun juurikin tähän "viherpunaiseen kuplaan", josta puhut juuri nyt, joten siinä mielessä teoriasi ei ole aivan aukoton.

Niko Sillanpää

Kyse ei ollut on/off-määritelmästä, vaan ilmiön vallitsevasta osasta.

Mutta on itse asiassa totta, että em. toimenpiteitä on kohdistunut radikaalimpaan päähän talousvasemmistolaisia toimijoita. Enkä laske perinteistä sosialidemokraattista talousvasemmistoa (karkeasti ottaen työväenliike) osaksi tuota kuplaa.

Se mitä olen blogejasi lukenut, en määrittelisi sinua ko. kuplaan kuuluvaksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #23

En ole kommunisti, jos sitä tarkoitat.

Kannatan pohjoismaista kapitalismia, jossa valtiolla on perinteisesti ollut vahva rooli luonnollisten monopolien osalta ja tiettyjen alojen säätelyn saralla. Luonnollisten monopolien myynti johtaa vain siihen, että valtion on revittävä rahat muualta, jonka seurauksena verotus kasvaa kipurajan yläpuolelle.

Kokoomuksessa varsinkin on ollut outo harhaluulo, että kun vähän täältä napsastaan, niin kaikki on taas hyvin. Suomen ongelma ei ole missään vaiheessa ollut liian suurissa tuissa tai edes liian suurissa palkoissa, vaan ennen kaikkea liian korkeissa elinkustannuksissa. Tätä tuet ovat osaltaan tietysti ruokkineet, mutta ei tilanneta pystytä ratkaisemaan hienovaraisilla ja pienillä korjausliikkeillä, vaan se vaatisi säätelyä ja osallistuvampaa toimintakulttuuria poliitikoilta. Kiitos tosiaan paljon. Minäkään en varsinaisesti koe kuuluvani siihen kuplaan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #25

En tarkoittanut, ei kai täällä ole tällä hetkellä muita perinnekomukoita kuin Lintunen, Kejohan on juche-aatteen miehiä. Aiemmin oli se yksi eo. opettaja, jonka nimeä en nyt muista, Harri-jotain.

Et käytä kyseisen kuplan kieltä ja retorisia strategioita, mikä jo itsessään sulkee sinut kyseisen alakulttuurin ulkopuolelle.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #23

Minä sain varoituksen, kun nimitin kännissä ördänneitä Suomi Ensin-aktivisteja valkoiseksi roskasakiksi. Mihin ryhmään minä siis kuulun?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #32

Noissa täällä on aina oltu aika tiukkapipoisia, itse sain varoituksen sanan "dildo" käyttämisestä.

Sinä kuulut intersektionalisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hyväihmiskuplaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Todennäköisesti minä kuulun juurikin tähän "viherpunaiseen kuplaan""

Epätodennäköistä tai määritelmä on todella laaja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tämän kaupallisen US n nettitoiminta perustuu osittain hyviin ja keskusteluja herättäviin kirjoituksiin. Kirjoitusten sensuroinnin myötä myös lukijat ottavat jalat alleen. Yhteishyrinää kun ei pitkään jaksa kuunnella.

Onhan noita muitakin palstoja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Omistajavaihdoksen seuraukset näyttäytyvät viimein. Katsellaan nyt vähän aikaa nouseeko vai laskeeko taso. Kovin pienen piirin jankkauskerhoksi tämä on mennyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pekka Mansala taisi rakentaa jonkinlaisen ansan Masikille. Kun tulee poispyyhityksi Puhiksessa ei kannata ruveta julkisesti keskustelemaan siitä. Sitä on ikävässä mielentilassa ja paras on kärsiä hiljaa. Masik tuskin olisi itse alkanut puimaan täällä tapahtunutta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olet tavallaan aivan oikeassa, Sini. Ei se kuitenkaan haittaa.

Tulipahan nyt minun oma kantanikin sitten esiin. Kaikki olivat ilmeisesti luulleet minun itse poistaneen kokoomusedustajan matkakorvauksia ja talouden tuloja käsitelleen jutun. En poistanut.

Hieman on vain pettynyt olo. Minä olen aina puolustellut julkisesti Puheenvuoron toimituksen linjauksia tuolla somen ihmeellisessä maailmassa. Siellä meinaan riittää ilkeitä puheita tästä palstasta.

Nyt kun minun oma tekstini sitten poistettiin, enkä saanut ylläpidolta mitään vastausta kun kysyin heiltä minkä vuoksi, niin melko hankala lähteä enää näitä linjauksia puolustamaan.

Toimituksen poiminnat